UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада продовжить роботу над президентськими законопроєктами щодо змін в Конституції: онлайн

Сьогодні більшість законопроєктів народні депутати розглядатимуть у першому читанні.

Під час пленарного засідання 5 лютого Верховна Рада планує продовжити роботу над законопроєкт про внесення змін до Конституції, які ініціював президент. Зокрема, у порядку денному йдеться про розгляд проєкту закону №1015 "Про внесення змін до статті 93 Конституції України (щодо законодавчої ініціативи народу)", законопроєкту №1016 "Про внесення змін до статей 85 та 101 Конституції України (щодо уповноважених Верховної Ради України)" та №1017 "Про внесення змін до статті 81 Конституції України (щодо додаткових підстав дострокового припинення повноважень народного депутата України)".

Також депутати планують розглянути у першому читанні ще одного президентського законопроєкту №2590 "Про внесення змін до деяких законів України щодо питань громадянства". Окрім того, у першому читанні парламентарі розглянуть урядовий законопроєкт №2483 про внесення змін до закону "Про Вищий антикорупційний суд" у зв'язку з прийняттям закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень".

Згідно з порядком денним, запланований розгляд у першому читанні законопроєктів №2259 щодо реформи патентного законодавства та №2379 щодо внесення змін до Лісового кодексу про проведення національної інвентаризації лісів.

У другому читанні народні депутати розглянуть законопроєкт №2042 щодо доступу до інфраструктури об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики.

Читайте також: Рада не змогла скасувати закон про єдиний рахунок для сплати податків та єдиного соціального внеску

Нагадаємо, Рада не змогла направити на опрацювання проєкт закону про зміну Конституції для розширення повноважень президента при призначенні голів ДБР і НАБУ. За проєкт постанови проголосували тільки 214 народних депутатів Раніше Конституційний суд визнав документ таким, що не відповідає Основному закону.