UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада призначила нового очільника Фонду держмайна

Віталій Коваль очолює Рівненську ОВА.

Верховна Рада призначила Віталія Коваля головою Фонду державного майна України. За його призначення проголосували 279 народних депутатів, повідомив парламентарій з «Голосу» Ярослав Железняк.

Віталій Коваль, якому 42 роки, народився у Рівненській області. Одружений. Виховує двох дітей. Коваль є членом Національного олімпійського комітету України. Перший віцепрезидент Федерації греко-римської боротьби України та Віцепрезидент Асоціації спортивної боротьби України.

У 2019 році він очолив Рівненську обласну держадміністрцію (нині обласна військова адміністрація).  Через рік після призначення Коваль балотувався на посаду міського голови Рівного від «Слуги народу». Однак у першому турі виборів він був лише третім за кількістю голосів – 13,52%. Того ж року його обрали депутатом Рівненської міської ради 8-го скликання від «Слуги народу» (№1 у списку, безпартійний). Член постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення.

У 2006-2019 Коваль очолював і був співзасновником підприємств в аграрній, транспортній та будівельній галузях: ТОВ «Атлант-транс, ТОВ «Інвесттрейдсервіс», ТОВ «РГС-Логістикгруп», ТОВ «ВВВ Монтаж» та ТОВ «Санако».

Читайте також: Фонд держмайна запустив портал з вакансіями керівників держпідприємств

За даними Bihus.info, фірма «ВВВ Монтаж», яка займається будівництвом доріг, за керівництва Коваля вигравала найбільші профільні тендери на Рівненщині. Журналісти пов’язували Коваля з тодішнім головою облради Олександром Данильчуком.

Коли ж Рівненську ОДА очолив безпосередньо Коваль, то найбільші підряди на будівництво доріг на Рівненщині, як повідомляли журналісти, отримували фірми, пов'язані з «ВВВ Монтаж». Власником фірми був помічник і радник Коваля Олексій Пустовіт.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада звільнила Рустема Умєрова з посади глави Державного фонду майна, якого згодом було призначено міністром оборони. Відтоді посада керівника ФДМ залишалась вакантною.