UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада призначила Кубракова міністром інфраструктури

Кандидатуру підтримали понад 280 народних депутатів.

Верховна Рада призначила голову "Укравтодору" Олександра Кубракова міністром інфраструктури України. За його кандидатуру проголосували  284 депутати.

Фракції голосували так:

Кубраков з 2011 по 2015 року був радником мера Києва. Спочатку він був радником Олександра Попова, а потім і Віталія Кличка. У останнього Кубрак був радником з IT. Зокрема, Кубрак курував впровадження в мерії єдиної системи документообігу, а також писав стратегію розвитку столичного транспорту на замовлення Світового банку.

У 2015-2016 роках він обіймав посаду керівника проєктного офісу Міністерства юстиції України.

З 2016 по 2019 рік Кубраков керував сектором телекомунікацій та IT в Офісі ефективного регулювання (BRDO). Водночас він був виконавчим директором Асоціації "Інформаційні технології України".

У листопаді 2019 його призначили главою Державного агентства автомобільних доріг України.

Під час позачергових парламентських виборів у 2019 році Кубраков пройшов до Верховної Ради від партії "Слуга народу", у списку якої був 30-м номером.  За даними ЧЕСНО, Кубраков потрапив до списку СН за неформальною квотою колишнього прем’єр-міністра Олексія Гончарука, який керував “Офісом ефективного регулювання” (BRDO). У грудні того ж року він склав депутатські повноваження.

Читайте також: Прем’єр вніс до ВРУ подання про призначення трьох міністрів

Нагадаємо, 18 травня Верховна Рада відправила у відставку міністра інфраструктури Владислава Криклія. Його звільнення підтримали 284 народні депутати.

14 травня він сам написав заяву про звільнення за власним бажанням. Криклій обіймав зазначену посаду з серпня 2019 року. Верховна Рада дев'ятого скликання затвердила склад уряду, до якого увійшов Криклій, в перший день своєї роботи.