UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада прийняла за основу "безвізовий" закон про примусове видворення іноземців

Суди зобов'яжуть негайно розглядати адміністративні справи про примусове видворення іноземців або осіб без громадянства.

Верховна Рада прийняла за основу законопроект щодо негайного розгляду судами позовів про примусове видворення чи затримання з метою видворення іноземців або осіб без громадянства. Законопроект №3154 підтримали 310 народних депутатів.

Документ передбачає внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України, згідно з яким суди зобов'язуються негайно розглядати адміністративні справи про примусове видворення іноземців або осіб без громадянства, а також про їх затримання з метою ідентифікації та забезпечення примусового видворення. Крім того, відповідні постанови судів підлягають негайному виконанню. Відповідно до нині діючої норми Кодексу про адміністративне судочинство України, такі адміністративні справи розглядаються судом у 5-денний термін з дня надходження позовної заяви.

Закон є одним з документів, які Верховна Рада розглядає 10 листопада. Цей закон необхідний для отримання Україною безвізового режиму з ЄС.

Раніше сьогодні Рада прийняла безвізовий закон про спецконфискации майна корупціонерів.