UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада прийняла за основу законопроєкт про примусове виконання рішень

Зокрема, законопроєкт пропонує розширити повноваження приватних виконавців і їх помічників.

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроєкт №5660 "Про примусове виконання рішень". Документ підтримали 274 народних депутатів.

Так, законопроєкт пропонує вдосконалити процес примусового виконання рішень. Також документ визначає загальні принципи та порядок здійснення зазначених рішень. Крім того, визначається правовий статус, завдання, організації діяльності суб'єктів виконання рішень.

Документ також спрямований на удосконалення дисциплінарного нагляду і контролю, включно з порядком перевірок діяльності приватних виконавців.

Крім того, законопроєкт розширює повноваження приватних виконавців і їх помічників. Також пропонується:

Документ вводить початкову підготовку особи, яка хоче стати виконавцем. Зокрема мова йде про проходження навчання та стажування після здачі кваліфікаційного іспиту. Законопроєкт пропонує скоротити з шести до трьох місяців термін, після закінчення якого особа, що не склала кваліфікаційний іспит, може здати його повторно.

Читайте також: Рада схвалила пропозиції Зеленського до закону про інститут старост

Нагадаємо, в травні Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №4330 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень приватних виконавців". Документ пропонує дозволити приватним виконавцям стягувати адміністративні штрафи. Також пропонується дозволити здійснювати стягнення на суму до 100 тисяч гривень у справах, в яких боржниками є державні та приватні підприємства.