UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада повернула ставку ПДВ 20% на деяку сільськогосподарську продукцію

Ухвалений закон має усунути ризики підвищення цін на харчові продукти.

Верховна Рада схвалила закон №5425-д “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість при оподаткуванні операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції”. Документ в цілому підтримали 309 народних депутатів.

“Законопроєкт розроблено з метою усунення ризиків підвищення цін на харчові продукти та сприяння стабільності цінової ситуації на відповідних товарних ринках, а також створення рівних і справедливих умов оподаткування податком на додану вартість для сільськогосподарських виробників і підприємств переробної галузі”, - йдеться у пояснювальній записці. 

Документ повертає ставку ПДВ 20% при оподаткуванні операцій з ввезення та вивезення з України такої с/г продукції: 

Також закон залишає ставку ПДВ 14% по операціях з постачання: 

Читайте також: Рада зібралася на позачергове засідання, де розгляне законопроєкт про деолігархізацію: онлайн

Нагадаємо, під час сьогоднішнього засідання Верховна Рада також ухвалила закон щодо удосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою

У пояснювальній записці вказано, що державна підтримка страхування с/г продукції сприятиме збільшенню застрахованих сільськогосподарських угідь та розширенню ринку страхування такої продукції. Крім того, це має забезпечити фінансову стабільність виробників при нестабільних погодних умовах.