UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада посилила відповідальність за посягання на територіальну цілісність України

Згідно з прийнятим законом, за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України будуть карати позбавленням волі на термін від 3 до 5 років.

Верховна Рада ухвалила закон про посилення відповідальності за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України і державну зраду.

За закон про внесення змін до Кримінального кодексу України, що стосуються посилення відповідальності за злочини проти основ національної безпеки України, проголосував 231 депутат.

За словами автора законопроекту, народного депутата України Сергія Соболєва (виконуючий обов'язки керівника фракції "Батьківщина"), ситуація вимагає терміново підвищити відповідальність за найбільш тяжкі злочини проти держави.

Згідно з прийнятим законом, за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України будуть карати позбавленням волі на термін від 3 до 5 років (в раніше діючому законодавстві за такі діяння свободу обмежували на термін до 3 років).

Ті самі дії, які було здійснено особою повторно або особою, яка є представником влади, карають позбавленням волі на термін від 5 до 10 років. !zn

Читайте також:

Рада має намір заборонити діяльність партій, які займаються сепаратистською діяльністю

Яценюк пообіцяв не допустити реалізації плану щодо захоплення сходу України

Генасамблея ООН підтримала територіальну цілісність України