UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада перенесла дати трьох державних свят

Зокрема скасований вихідний 7 січня. 

Верховна Рада України підтримала в цілому законопроєкт №9431, яким змінила дати низки державних свят. Зокрема ним скасовано державний вихідний 7 січня у зв’язку на перехід святкування Різдва в Україні на 25 грудня. Рішення підтримав 241 депутат, повідомив Ярослав Железняк.

Зокрема після підписання закону будуть перенесені такі свята:

Парламентські фракції рішення підтримали таким чином:

Железняк прогнозує, що закон, імовірно, буде підписаний президентом після 28 липня, оскільки День Української Державності цього року ще святкуватимуть 28 липня. Водночас церкви України переходять на новий календар із 1 вересня, відповідно свято Покрови цього року уже відзначатимуть 1 жовтня. До того часу закон, імовірно, набере сили.

Читайте також: Церковний календар на липень: дати найважливіших релігійних свят

Українська греко-католицька церква в березні повідомила, що з 1 вересня 2023 року переходить на григоріанський календар та опублікувала оновлений церковний календар свят за період з вересня по грудень цього року. У травні Православна церква України ухвалила перехід на новий Новоюліанський календар, який почне діяти уже з 1 вересня 2023 року. В обох варіантах усі церковні свята, окрім Великодня та привязаних до нього, зміщуються на 14 днів.