UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада невідкладно розгляне президентські законопроекти про Донбас

Президент вніс до Ради два законопроекти. Один - про повернення суверенітету над Донбасом, другий – про особливий статус Донбасу. Обидва будуть розглянуті вже в цей четвер.

Комітет ВР з питань Національної безпеки і оборони розгляне два президентських законопроекти про Донбас перед пленарним засіданням Ради в четвер, повідомив глава комітету Сергій Пашинський.

Відповідаючи на питання, яка ймовірність, що в четвер ці законопроекти будуть винесені в сесійний зал парламенту, він сказав: "Стовідсоткова ймовірність. Це невідкладний закон".

За словами депутата, комітет буде рекомендувати народним депутатам прийняти один із законопроектів у першому читанні.

При цьому він не виключив, що хтось із членів парламенту може запропонувати затвердити один з документів в цілому.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради два законопроекти щодо Донбасу: "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" (№7163) і "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей "(№7164).

Проект №7163, зокрема, визначає окуповані Росією території в Донецькій та Луганській областях. Проектом №7164 пропонується продовжити на рік дію закону про особливий статус Донбасу.