UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада двічі не змогла відсторонити Стефанчука від ведення сьогоднішнього засідання

Під час обох голосувань голоси "за" дали менше 70 депутатів.

Верховна Рада не відсторонила першого віцеспікера Руслана Стефанчука від ведення пленарного засідання 5 жовтня. Таке рішення підтримали 69 депутатів.

Фракції голосували так:

Під час своїх виступів народні депутати Олексій Гончаренко ("Європейська солідарність") та Ярослав Железняк ("Голос") заявили про те, що Стефанчук порушив регламент парламенту, коли почав вести засідання замість відстороненого на два дні спікера Дмитра Разумкова. Адже, за словами депутатів, Разумкова також відсторонили від ведення засідань в порушення регламенту.

Вони апелювали до статті 29, у якій сказано, що у разі порушення головуючим регламенту на пленарному засіданні депутати мають право подати заяви про його відсторонення. Водночас депутати звернули увагу на те, що в заяві про відсторонення Разумкова йшлося про порушення регламенту не під час сьогоднішнього засідання. Те ж саме звучало в залі і під час голосування за відсторонення голови парламенту.

Другий раз за відсторонення Стефанчук від головування на засіданні проголосували 66 народних депутатів.

Фракції голосували так:

Читайте також: Рада розгляне законопроєкт про засади державної антикорупційної політики до 2024 року: онлайн

Верховна Рада проголосувала за включення питання відставки спікера Дмитра Разумкова до порядку денного. Як повідомляло раніше ZN.UA, розглянути питання відставки Разумкова хочуть у четвер, 7 жовтня. За погодженим у Трускавці планом, очолити парламент має Руслан Стефанчук – чинний перший віцеспікер, а його місце займе перший заступник голови фракції СН Олександр Корнієнко.

«Слуга народу» змогла зібрати 175 підписів за відставку голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Відповідні підписні листи опинилися у розпорядженні ZN.UA.