UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада на цьому тижні займеться захистом дітей, інформполітикою і оновленням ЦВК

До кінця сесії залишилося два пленарні тижні. Народні депутати спробують вирішити решту питань.

Верховна Рада на поточному пленарному тижні розгляне блоки питань захисту дітей, інформаційної політики, ратифікацію міжнародних договорів, оновлення складу Центральної виборчої комісії, план наступної сесії і блок питань аграрної політики, повідомив спікер парламенту Андрій Парубій на засіданні погоджувальної ради.

Парубій нагадав про те, що минулого тижня депутати почали розглядати блок законопроектів про захист дітей і не встигли їх схвалити. "У вівторок ми почнемо роботу з завершення законопроекту №8296 і розглянемо супутні, які його супроводжують, законопроекти 8294 і 8295", - сказав він.

Також на вівторок планується блок питань інформаційної політики, Комітет із свободи слова підготував чотири проекти, розповів спікер.

"У середу, як зазвичай, ратифікації", - сказав він.

Парубій запропонував розпочати засідання в четвер з розгляду питання про звільнення членів ЦВК та призначення нових.

Спікер парламенту нагадав, що раніше анонсував завершення консультацій з фракціями до 1 липня, "тому що в серпні ЦВК повинна починати певні дії з підготовки виборів президента".

"І тому відтягувати нам нікуди, в четвер ми повинні це питання пройти, прийняти рішення і врешті-решт оновити українську ЦВК", - додав Парубій.

Також в четвер планується узгодження плану наступної сесії і блок питань аграрної політики, повідомив він.

Нагадаємо про те, що восьма сесія парламенту розпочалася 6 лютого. Триватиме вона до 20 липня, однак останнє пленарне засідання заплановано на 13 липня. Перші два тижні липня будуть пленарними.