UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада на цьому тижні і займеться сільським господарством та антикорупційним судом

Спікер парламенту Андрій Парубій оголосив порядок денний на пленарний тиждень, ключовим питанням буде антикорупційний суд.

Верховна Рада на поточному пленарному тижні розгляне блоки вопросв аграрної політики і національної безпеки, а також законопроект про антикорупційний суд, повідомив спікер парламенту Андрій Парубій на засіданні погоджувальної ради.

"Ключовим питанням нашої роботи повинен бути закон про антикорупційний суд. Ми знаємо, як довго велася робота з підготовки цього закону, 1925 правок. Засідала робоча група, але часу для дискусії було достатньо, і, на моє переконання, ми повинні переходити до прийняття рішення", - сказав він.

Парубій запропонував передбачити для законопроекту "два або навіть більше днів, щоб всі автори правок змогли висловити свою позицію". Розгляд законопроекту почнеться в другій половині дня у вівторок, 22 травня.

На першу половину вівторка запланований блок аграрної політики, повідомив спікер парламенту, додавши, що якщо залишиться час, Рада розгляне блок національної безпеки.

Парубій також повідомив, що Рада зможе розглянути й інші питання, якщо залишиться час після антикорупційного суду.

Нагадаємо про те, що восьма сесія парламенту розпочалася 6 лютого. Триватиме вона до 20 липня, однак останнє пленарне засідання заплановано на 13 липня.