UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада хоче зробити користувачів легкого електротранспорту учасниками дорожнього руху

Депутати ухвалили необхідний для цього законопроект.

Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект №3023 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки окремих категорій учасників дорожнього руху (користувачів персонального легкого електротранспорту, велосипедистів та пішоходів)”. За документ проголосували 268 народних депутатів.

Законопроект передбачає запровадження правового регулювання нової категорії учасників дорожнього руху – користувачів персонального легкого електротранспорту. Зокрема, у новій статті 19-1 пропонується встановити правовий статус користувачів персонального легкого електротранспорту, передбачити для них основні права та обов’язки. 

Окрім того, документ пропонує запровадити відповідальність за порушення користувачами вказаного електротранспорту правил дорожнього руху.   

Також проект закону передбачає положення, що врегульовують питання безпеки інших учасників дорожнього руху, а саме велосипедистів та пішоходів.

Читайте також: Рада підтримала в першому читанні законопроект про підвищення штрафів за порушення ПДР пішоходами

Нагадаємо, у грудні минулого року Верховна Рада ухвалила закон, що зробив людей, які пересуваються за допомогою колісних крісел, учасниками дорожнього руху. У другому читанні за законопроект  проголосували 350 депутатів.