UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада хоче змінити облік даних про реєстрацію українців в Донбасі та Криму

Народні депутати прийняли в першому читанні відповідний проєкт закону.

Верховна Рада прийняла в першому читанні проєкт закону №4564 «Про внесення змін до деяких законів, що стосуються внесення відомостей про зареєстроване місце проживання громадян України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях, в Криму та місті Севастополі, а також оформлення документів, які засвідчують особу та підтверджують громадянство України». За документ проголосували 315 народних депутатів, передає «Інтерфакс-Україна».

Законопроєкт пропонує дозволити вносити дані про зареєстроване місце проживання на окупованій території в документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи спецстатус на підставі документів, що підтверджують реєстрацію місця проживання та відомостей, внесених в документи, що підлягають обміну. Йдеться про випадки оформлення, видачі, обміну таких документів.

У проєкті закону прописано, що для внесення даних про місце проживання осіб з реєстрацією на окупованій території, можна використовувати інформацію з:

Читайте також: Рада хоче заборонити громадянам держави-агресора бути надрокористувачами в Україні

Раніше повідомлялося про те, що Кабмін дозволив українцям з окупованих територій перетнути КПВВ на транспорті без реєстрації. Зокрема, якщо реєстраційний документ втратять, то власник транспорту або його користувач, може один раз виїхати на такому транспорті з окупованої території. Для цього знадобиться копія реєстраційної карти транспортного засобу, яка підтверджує реєстрацію. Така копія видається сервісним центром МВС на підставі документа, що підтверджує особу.