UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада хоче збільшити фінансову допомогу для тяжкохворих дітей

Парламент ухвалив у першому читанні відповідний законопроект.

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект №2024 “Про внесення змін до статті 18-7 Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо підвищення розмірів допомоги для дітей із тяжкими хворобами”. Документ підтримали 287 народних депутатів.

“Законопроектом передбачено, що допомога для тяжкохворих дітей виплачується у розмірі двох прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку”, - йдеться у пояснювальній записці.

У документі також сказано, що в Україні близько 70121 дітей мають тяжкі захворювання. На сьогоднішній день для соціального захисту таких дітей виплачується допомога у місяць у розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. 

Читайте також: Самотнім пенсіонерам призначили щомісячну соцдопомогу

Нагадаємо, у вересні Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроект №2031 "Про внесення змін до статті 3 Закону України "Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю" щодо підвищення особам з інвалідністю з дитинства надбавки на догляд. Документ підтримали 330 народних депутатів.