UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада хоче заборонити продавати неповнолітнім електронні сигарети і рідини до них

Депутати прийняли за основу відповідний законопроект.

Народні депутати прийняли в першому читанні законопроект № 3628 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за правопорушення у сфері продажу дітям електронних сигарет і рідин, які використовуються в електронних сигаретах". За документ проголосували 272 народних депутата.

Законопроект передбачає заборону на продаж електронних сигарет тим, кому ще не виповнилося 18 років. Тобто електронні сигарети, як і звичайні, не можна буде купити до повноліття.

Також в документі йдеться про введення відповідальності за продаж неповнолітнім не лише електронних сигарет, але й рідин, які в них використовуються. Зокрема, за продаж пива (крім алкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів, електронних сигарет і рідин до них пропонується карати штрафом в розмірі від чотирьох до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За продаж зазначених товарів неповнолітнім з рук до штрафу пропонується додати конфіскацію предметів торгівлі та виручки за проданий товар.

Читайте також: За відсутності рішучої програми дій проти контрабанди сигарет «тіньова торгівля» буде зростати

Нагадаємо, в минулому році Кабінет міністрів прирівняв електронні сигарети і новітні тютюнові вироби (тютюнові вироби для електричного нагрівання) до інших табачних виробів. Тепер обіг електронних сигарет регулюється законодавством, яке стосується тютюнових виробів.