UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада хоче створити Національну комісію з питань захисту критичної інфраструктури

Народні депутати ухвалили за основу законопроєкт, який визначає правові та організаційні засади функціонування й захисту критичної інфраструктури.

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №5219 “Про критичну інфраструктуру”, повідомили у пресслужбі парламенту. Документ підтримали 318 народних депутатів.

Законопроєкт пропонує визначити правові та організаційні засади функціонування та захисту критичної інфраструктури. Планується, що проєкт закону має стати складовою українського законодавства у сфері національної безпеки.

Так, документ пропонує створити Національну комісію з питань захисту критичної інфраструктури. Це буде постійно діючий колегіальний центральний орган виконавчої влади, підпорядкований і підзвітний уряду у складі  шістьох членів та очільника Нацкомісії. 

Законопроєкт визначає, що очільник Комісії затверджує структуру та граничну чисельність її працівників з урахуванням видатків, передбачених у державному бюджеті. Водночас штатний розпис апарату Комісії затверджуватиметься за погодженням із Міністерством фінансів України.

Також документ пропонує:

Читайте також: Рада зібралася на позачергове засідання: онлайн

Ще минулого року Служба безпеки України та Національна поліція розробили єдині підходи для захисту об’єктів критичної інфраструктури. Повідомлялося також, що фахівці напрацювали спільні алгоритми протидії сучасним викликам.