UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада хоче розширити коло суб'єктів надання готельних послуг

Депутати ухвалили у першому читанні відповідний законопроект.

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект №2673 "Про внесення змін Закону України "Про туризм" щодо розширення кола суб'єктів надання готельних послуг. За документ проголосував 251 народний депутат.

“Проект Закону розроблено з метою створення сприятливих умов для розвитку готельної інфраструктури та сфери туризму через розширення кола суб’єктів надання готельних послуг”, - йдеться у пояснювальній записці.

Проект закону пропонує внести зміни до статті 1 Закону України «Про туризм». Зокрема, передбачено викладення у новій редакції поняття «готель» «готельна послуга» та «аналогічні засоби розміщення». 

Також пропонується внести зміни до статті 19 та надати можливість звертатися за встановлення об'єктам туристичної інфраструктури відповідної категорії не лише власникам, але і користувачам відповідних об’єктів нерухомості.

Читайте також: Рада хоче посилити захист дітей-сиріт та дітей з інвалідністю, позбавлених батьківського піклування

Нагадаємо, 1 вересня спікер парламенту Дмитро Разумков відкрив четверту сесію Верховної Ради IX скликання. Перше засідання нової сесії почалося о 12:00. На момент відкриття в залі зареєструвалися 299 осіб.

Серед іншого депутати планують розглянути в першому читанні законопроект №3971 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення окремих виборчих процедур". Також депутати розглянуть низку інших законопроектів. Всього в порядку денному на 1 вересня 17 питань.