UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада хоче дозволити Фонду соцстрахування щодо безробіття направляти кошти на підтримку безробітних осіб та роботодавців

На період карантину спрямування коштів Фонду було дещо змінено.

Верховна Рада ухвалила законопроект №3692 “Про внесення змін до розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік". За документ проголосували 316 парламентарів.

"Законопроект розроблено з метою забезпечення підтримки безробітних осіб та роботодавців, які стикаються з негативними соціально-економічними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", - йдеться у пояснювальній записці.

Проект закону пропонує за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття надати можливість  фінансувати видатки: 

- за фактично надані послуги пов’язані із функціонуванням інформаційно-аналітичних систем державної служби зайнятості;

- видатків на одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації безробітним підприємницької діяльності; 

- видатків на оплату соціальних послуг та заходів сприяння зайнятості передбачених законодавством про зайнятість та загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття.

Зазначимо, що у період дії карантину кошти Фонду спрямовані на фінансування утримання установ державної служби зайнятості, допомоги з безробіття, допомоги з часткового безробіття та допомоги на поховання.

Читайте також: Рада планує скасувати судовий збір під час оскарженням постанов у справах про адмінпорушення

Нагадаємо, у квітні Кабінет міністрів визначив перелік витрат, куди можуть витрачатися кошти з майбутнього Фонду по боротьбі з коронавирусною хворобою Covid-19. Серед іншого, уряд дозволив спрямовувати кошти на фінансову допомогу Фонду соціального страхування та Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.