UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада дозволила відновити конкурси для держслужбовців

Верховна Рада ухвалила необхідний для цього закон.

Верховна Рада ухвалила в другому читанні закон №4531 “Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби”. Документ підтримали 289 народних депутатів.

Закон передбачає, що конкурси на посади, які обіймають держпосадовці на період дії карантину, оголошуються:

Держслужбовці, з якими уклали договір на період дії карантину обійматимуть відповідні посади до призначення особи за результатом конкурсу, але не більше:

Закон також унормовує окремі питання діяльності конкурсних комісій та роботи держслужбовців у допоміжних органах, утворених президентом України. Згідно із законом, спецперевірку кандидатів не проводитимуть стосовно осіб, які призначаються на посади держслужби або в органах місцевого самоврядування не пізніше наступного робочого дня після припинення дії контракту про їхню роботу на період дії карантину. Однак ця норма діятиме за умови, що стосовно таких осіб вже проводили спеціальну перевірку під час укладання відповідного контракту.

Читайте також: Рада посилила відповідальність за порушення правил дорожнього руху

У першому читанні Верховна Рада ухвалила законопроект під час засідання 4 лютого. Тоді документ підтримали 334 народні депутати.