UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада дозволила ВАКС управляти об'єктами держвласності

Депутати прийняли в цілому відповідний законопроект.

Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроект №3348 "Про внесення змін до закону України "Про Вищий антикорупційний суд" щодо забезпечення приміщеннями суду та інших питань роботи суду. Документ підтримали 253 народних депутата.

У пояснювальній записці йдеться про те, що документ повинен створити законодавчі передумови для забезпечення Вищого антикорупційного суду приміщеннями, що відповідають вимогам і дозволять безперешкодно здійснювати судочинство.

Документ пропонує прописати в законі "Про Вищий антикорупційний суд" положення, яке дасть ВАКС право управляти об'єктами державної власності. Мова йде про ті об'єкти, які належать до сфері його управління.

Крім того, законопроект пропонує встановити однакові терміни здійснення повноважень слідчими суддями Вищого антикорупційного суду та суддями місцевих судів.

Також проект закону пропонує скасувати положення, яке не дозволяє призначати суддями ВАКС осіб, які протягом останніх десяти років працювали в правоохоронних органах і прокуратурі, а також спростити вимоги до суддів першої інстанції, наблизивши їх до вимог до суддів місцевих судів з різницею лише у вимогах до досвіду роботи у сфері права у сім років замість п'яти.

Читайте також: Рада прийняла законопроект Зеленського про скасування обов'язкового ДПА

Також під час сьогоднішнього засідання Верховна Рада прийняла в цілому закон, згідно з яким частину заборгованості ДП "Антонов" погасять шляхом передачі за ринковою ціною в сферу управління Вищого антикорупційного будівлі суду, за адресою р. Київ, проспект Перемоги, 41. Документ підтримали 244 народних депутата.