UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада дозволила допуск представників органів досудового розслідування та прокуратур в район ООС

Депутати ухвалили в цілому відповідний законопроект.

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект №3984 “Про внесення змін до Закону України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" щодо допуску дізнавачів, слідчих та прокурорів до району здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях”. За документ проголосовали 279 народних депутатів.

Проект закону передбачає забезпечення можливості здійснення уповноваженими особами органів досудового розслідування та прокуратури повноважень у кримінальних провадженнях щодо правопорушень, вчинених у Донбасі, де РФ веде війну проти України. Зокрема, таку можливість планують забезпечити через обов'язковість допуску дізнавачів, слідчих і прокурорів до цього району, а також надання їм відповідного сприяння.

Читайте також: Укрупнення районів: Рада ухвалила за основу законопроект щодо організації роботи органів влади

У першому читанні законопроект №3984 ухвалили під час засідання 15 вересня. Тоді за документ проголосували 292 народні депутати. Законопроект також направили на підготовку до другого читання. Таке рішення підтримали 240 депутатів.