UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада достроково припинила повноваження народного депутата Михайла Забродського

Його мають призначити заступником головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата з «Європейської Солідарності» Михайла Забродського, повідомив його колега по фракції Олексій Гончаренко. Таке рішення підтримали 307 народних депутатів.

«Генерал-лейтенант повертається на військову службу – його планують призначити заступником головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного», – додай Гончаренко.

Кілька днів тому Забродський сам написав заяву про складання депутатського мандата. 

Читайте також: Генерал Забродський: Росія може організувати наступ зі сторони Сум та Запоріжжя, аби оточити ЗСУ на сході

Михайло Забродський був обраний до Верховної Ради під час виборів  2019 року за списком партії «Європейська солідарність».  Він не входить до партії, однак є членом однойменної фракції у Верховній Раді, а також був першим заступником голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. З початку повномасштабного російського вторгнення генерал-лейтенант бере участь у консультуванні вищого керівництва країни щодо вироблення стратегії й тактики оборони Києва та країни. У партії «Європейська Солідарність» раніше заявили, що генерал Забродський де-факто з лютого 2022 року повернувся на службу в ЗСУ і зараз хоче повною мірою зосередитися на службі, аби посилити стратегічний потенціал ЗСУ.

Восени 2009 року його призначили на посаду командувача українського контингенту, що входить до складу українсько-польського миротворчого батальйону в Косові.

У 2013 році Михайла Забродського призначили командиром 95-ї окремої аеромобільної бригади, яка базується у Житомирі. У 2015 році він зайняв пост командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ. У листопаді 2017 року Забродський став командувачем сил Антитерористичної операції.