UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада Держдуми: Легітимні вибори в Україні неможливі

Рада Держдуми вважає, що на значній частині України "здійснюється насильство та переслідування інакомислення, заборонена діяльність низки парламентських партій", і в цих умовах демократичні вибори неможливі.

Проведення легітимних та демократичних виборів у ситуації, що склалася на Україні неможлива. Через дії радикальних сил всі гілки державної влади країни позбавлені можливості приймати легітимні рішення. Про це йдеться в прийнятій 1 березня заяві Ради Держдуми.

"Бойовики, які пройшли спеціальну підготовку, в тому числі, в таборах, що знаходяться за межами України, та інші радикальні сили, незаконно захопили владу, нав'язують свою волю східним та південно-східним регіонам країни, де проживає більша частина російськомовного населення, яке не поділяє погляди агресивно налаштованої радикальної меншини. Порушуються права громадян України, зокрема, право отримувати освіту та спілкуватися рідною мовою", - йдеться в заяві.

Рада Держдуми також зазначає, що "на значній частині території країни здійснюється насильство та переслідування інакомислення, заборонена діяльність низки парламентських партій".

"У цих умовах проведення легітимних та демократичних виборів неможливе", - йдеться в заяві.

Рада Держдуми від імені депутатів нижньої палати висловила крайню стурбованість розвитком ситуації на Україні.

"У результаті дій радикальних сил всі гілки державної влади України позбавлені можливості приймати легітимні рішення. У країні вибухнула гостра політична криза, яка призвела до людських жертв", - наголошується в документі.

Депутати Держдуми заявили, що обурені діями деструктивних сил, і вимагають "негайного повернення ситуації у правове поле". !zn

Читайте також:

Держдума РФ вважає, що легітимність нової української влади повинна оцінити Венеціанська комісія

Держдума Росії досі вважає Януковича легітимним президентом

Держдума готова приєднати Крим до Росії