UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада Безпеки ООН завтра скликає позачергове засідання по Україні

Очікується, що з боку ПММ ОБСЄ перед членами Ради Безпеки ООН виступить заступник голови місії Александер Хаг.

Позачергове засідання щодо ситуації в Україні відбудеться в Раді Безпеки ООН завтра, 5 червня. Ініціатором зустрічі виступила Литва. Про це "РИА Новости" повідомили в представництві Литви при ООН.

"По запиту місії Литви в п'ятницю в Раді Безпеки пройде засідання по Україні. З брифінгом виступлять представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, а також заступник генсека ООН з політичних питань Джеффрі Фелтман", - розповіли агентству.

У місії Литви очікують, що з боку ПММ ОБСЄ перед членами Ради Безпеки ООН виступить заступник голови місії Александер Хаг.

При цьому брифінг відбудеться у відкритому форматі.

Напередодні ситуація на сході Україні різко загострилася. Близько чотирьох годин ранку 3 червня після інтенсивних обстрілів бойовики почали атаку на позиції сил АТО під Мар'їнкою. Вдень у середу бандити повідомляли про взяття Мар'їнки. У Києві, однак, цю інформацію спростували. Вночі обстріл і спроби штурму тривали, але після опівночі до ранку протистояння вщухло. Українська влада заявили, що вона була змушена підтягнути важкі озброєння для відбиття атаки.