UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін звинуватив владу України у загибелі людей в Одесі

Російський президент висловив співчуття сім'ям загиблих, і ніби ненароком натякнув, що вважає винними в цих трагічних подіях "київську владу".

Президент Росії Володимир Путін висловив співчуття сім'ям загиблих в Одесі. Відповідне повідомлення розміщено на офіційному сайті президента РФ в суботу, 3 травня.
При цьому в тексті співчуття Путін як би непомітно звинуватив загибелі людей саме влади України.

"Глава російської держави висловив глибокі співчуття родичам убитих і живцем згоріли в Одесі, побажав якнайшвидшого одужання постраждалим в результаті каральних дій київської влади" - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що Путін "в оперативному режимі отримує інформацію про ситуацію в Україні".

Зазначимо, раніше вранці заяву в такому ж тоні випустив МЗС РФ, не забувши згадати традиційно "Правий сектор". Однак, у своїй заяві російський МЗС звинуватив керівництво України лише в "потуранні" "знахабнілим націонал-радикалам".

Путін ж, по-суті, прямо звинуватив офіційний Київ у тому, що дії української влади призвели до загибелі більше сорока чоловік в результаті зіткнень в Одесі.

Як відомо, в Одесі 2 травня відбулися зіткнення між прихильниками за єдність України і агресивними проросійськими молодиками. В результаті загинули 42 людини, сотні отримали поранення.

зокрема, вдень на Соборній площі зібралися футбольні фанати, щоб пройти ходою до стадіону. До них також приєдналися звичайні громадяни. У руках багатьох були прапори України.

Після виконання гімну України колона розпочала рух, як у цей час з'явилися молоді люди в масках і з битами, зі зброєю, у них була російська символіка. При цьому очевидці відзначали бездіяльність міліції. Більш того, ряд милиционеро на руках мали такі ж крсные пов'язки, як і нападники на мирних людей бойовики (див. фото внизу).

Як пізніше заявили в СБУ, за оперативними даними, в зіткненнях брали участь бойовики-найманці з Придністров'я, їх дії координувалися диверсійними групами з РФ, а фінансувалися колишніми членами уряду Януковича.

Також за результатами спеціальної комісії, яка розслідує події 2 травня, повідомляється, що дії самих пособників терористів якраз і призвели до підпалу Будинку профспілок, що стало причиною загибелі більше тридцяти чоловік.

"З верхніх поверхів нападники почали закидати мирних громадян запальними сумішами і вести по них вогонь з вогнепальної зброї. В результаті використання ними "коктейлів Молотова" виникла пожежа, з верхніх поверхів він распространилася на значну площу будинку, який став причиною загибелі більше тридцяти осіб. Різного ступеня тілесні ушкодження у цілому отримали понад 120 осіб", - повідомив заступник міністра Сергій Чеботар.

Тим часом, Росія почала перекидання своєї військової авіації в Криму. !zn

Читайте також

МЗС РФ звинуватив владу України в загибелі людей в Одесі, не забувши згадати "Правий сектор"

Росія почала перекидання авіації в Криму

Провокації в Одесі фінансувалися Арбузовим і Клименко для дестабілізації всього Півдня, - СБУ

Турчинов оголосив в Україні 2-х денний траур за загиблими. Обіцяє покарати винних

В Одесі оголошено триденний траур: 42 загиблих, 125 постраждалих