UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін зрозумів, що президентські вибори в Україні - "рух у правильному напрямку"

Російський президент, який раніше сумнівався в легітимності президентських виборів в Україні, тепер вважає їх "рухом у правильному напрямку". При цьому він наполягає, що права жителів південного сходу України має бути гарантовано "і після виборів президента 25 травня".

Президент РФ Володимир Путін заявив, що "заплановані в Києві президентські вибори - сам по собі рух у правильному напрямку".

"Але ці вибори нічого не вирішать, якщо всі громадяни України не будуть розуміти, як буде гарантовано їхні права", - підкреслив Путін на прес-конференції в середу, 7 травня зі своїм швейцарським колегою, діючим головою ОБСЄ Дідьє Буркхальтером.

Президент РФ підкреслив: "Потрібно, щоб люди на південному сході України зрозуміли, відчули і повірили, що і після виборів президента 25 травня їхні права буде надійно гарантовано".

"Ось у чому вся справа. Справа не у виборах. Справа в тому, щоб люди на південному сході відчули, що вони не будуть знову покинутими і обдуреними", - сказав президент РФ.

Саме для цього, за його словами, потрібно в першу чергу налагодити прямий діалог між владою в Києві та південноим сходом України.

Путін заявив, що діалог між владою в Києві та південним сходом України є ключовою умовою врегулювання в Україні.

Після зустрічі з президентом Швейцарії Дідьє Буркхальтером Путін зазначив, що Росія та ОБСЄ у чому сходяться у поглядах на шляхи врегулювання української кризи.

"Ми вважаємо, що прямий діалог між київською владою і представниками південного сходу України є ключовим елементом врегулювання", - підкреслив президент РФ. !zn

Читайте також:

Більшість жителів Донбасу не знають, за кого голосувати на виборах

Порошенко залишається лідером президентських перегонів

Більшість українців підтримують вступ до ЄС