UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін зазнав поразки на полі бою, тому тепер він веде війну проти цивільної інфраструктури — Держдеп США

Однак у Вашингтоні зацікавлені, щоб він програв і тут. 

Своїми ударами по енергетичній інфраструктурі України після 10 жовтня Росія по-суті взнає свою поразку на полі бою, тому намагається знищити енергетичну мережу та залишити мільйони українців без електроенергії, води чи тепла взимку, заявив під час брифінгу речник Державного департаменту США Нед Прайс.

“Президент Путін зазнав поразки на полі бою, тому тепер він веде війну проти цивільної інфраструктури України. Ми повинні переконатися, що тут він також зазнає невдачі”, - сказав представник Держдепу.

Саме тому  Державний департамент працюватиме з Міністерством енергетики США, Міністерством оборони, Агентством США з міжнародного розвитку та Радою національної безпеки, щоб оцінити запити від уряду України та визначити ресурси чи обладнання, які можуть бути потрібні Україні.

Прайс нагадав, що координувати енергетичну підтримку України з боку уряду Сполучених Штатів буде помічник держсекретаря з питань енергетичних ресурсів Джеффрі Пайетта, оскільки він “має унікальну кваліфікацію, оскільки він працював послом США в Україні з 2013 по 2016 рік, а також очолював міжнародну енергетичну політику та програми допомоги Департаменту”.

Читайте також: "Росія не здатна влаштувати "стратегічний параліч", але варто готуватися до гіршого": Рустамзаде спрогнозував майбутнє критичної інфраструктури України і пояснив, що слід робити нам

Раніше помічниця державного секретаря США у справах Європи та Євразії Карен Донфрід запевнила, що підтримка України з боку її держави буде «рішучою та непохитною» незалежно від результатів проміжних виборів.