UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін уже програв війну, як Гітлер у 1943 році – Тіммерманс

Віцепрезидент Єврокомісії вважає, що Росія зараз є повним ізгоєм.

Виконавчий віцепрезидент Європейської комісії Франс Тіммерманс заявив, що президент Росії Владімір Путін зараз перебуває в тому ж становищі, що й нацистський фюрер Адольф Гітлер у 1943 році. Тобто він уже програв війну, але вона ще далека від завершення. Про це він заявив в інтерв’ю бельгійському виданню Nieuwsblad, повідомила «Європейська правда».

«Росія зараз є повним ізгоєм на міжнародній арені. Санкції кусаються сильно – смію стверджувати. Війна коштує дуже багато грошей. І Путін вже програв. Він помилився щодо стійкості українців. Тому що ніхто більше не наважується говорити йому повну правду, зокрема й про стан його армії, яка була розвалена корумпованими офіцерами», – сказав Франс Тіммерманс.

Він вважає, що становище Путіна зараз таке ж, як було у Гітлера, коли той «програв війну наприкінці 1943 року, та вона тривала ще два роки». Проте він певен, що Путін принесе ще багато горя Україні.

Читайте також: «Путін покине цю планету невдахою» хоч і планує знищити всю Україну – The Washington Post

«Путін може ще дуже довго чинити багато хаосу. Звідси – бомбардування енергетичної інфраструктури (України) з наміром довести людей до таких злиднів, щоб мільйони приїхали до Європи, – вважає віцепрезидент Єврокомісії. – Він (президент РФ – ред.) використовує енергетику, а також міграцію як зброю проти нас, тому що знає, що ми вразливі в цих двох питаннях і можемо бути роз'єднані, сподіваючись, що політичні сили, в які він вкладав протягом багатьох років, отримають більше політичної влади в державах-членах».

Він переконаний, що Путіна може зупинити лише усвідомлення того, що Захід не здасться незалежно від ситуації на полі бою.

«Щойно Путін і Лавров почнуть думати, що на фронті з'являються тріщини, вони зможуть протриматися ще довше. Ми повинні тримати лави зімкнутими, тримати фронт з американцями і продовжувати підтримувати Україну фінансово і військово», – закликав Тіммерманса.

Читайте також: Путін намагається відволікти усіх від очевидного: він програв — CNN

Нагадаємо, у нещодавно опублікованій статті видання The Wall Street Journal йдеться про те, що Путін – ізольований і недовірливий, готовий чути лише те, що хоче почути. У його оточенні лише ті, хто готовий підживлювати його прорахунки щодо війни в Україні.