UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін розповів, як буде захищати російський ринок від товарів з України та Молдови

Національні інтереси Росії у сфері економіки - захист внутрішнього ринку від товарів з України та Молдови.

Росія у відповідь на укладення Україною та Молдовою угод про асоціацію з ЄС введе обмеження на імпорт товарів з цих країн, заявив президент РФ Володимир Путін.

"Це питання не політичне, воно насамперед лежить в економічній сфері, а не у сфері суверенітету. У нас немає бажання відродити радянську імперію. Це очевидна річ, це неможливо і не потрібно", - сказав Путін, відповідаючи на засіданні клубу "Валдай" на питання, як буде діяти Росія після підписання в листопаді Україною угоди з Євросоюзом.

При цьому він вкотре заявив, що "є ще й підозри, що під виглядом молдавського або українського товару до нас підуть товари з третіх країн".

"Тут нічого немає, пов'язаного із спробою чинити тиск на суверенне право приймати рішення. Ми просимо все подивитися і порахувати, а якщо наші аргументи колеги визнають непереконливими, не ображатися на нас за те, що ми змушені будемо, захищаючи свої інтереси, вводити певні обмеження. Тут немає нічого егоїстичного. Ми повинні подумати про власні національні інтереси у сфері економіки", - сказав Путін. !zn

Читайте також:

Прем'єр Молдови підтвердив незмінність європейського вибору республіки

Єврокомісія закликала Росію негайно припинити торговельну війну з Литвою

Путіну запропонували дати орден за сприяння євроінтеграції України

Путін заявив, що Росія поважає європейський вибір Києва, але буде захищати свій ринок