UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін розповів угорцям, як українська армія програє "шахтарям" і "трактористам"

Глава РФ закликав українських військових здатися.

Президент Росії Володимир Путін після переговорів з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном заявив, що українська сторона програє, і їй фактично нічого не залишається, крім як скласти зброю, зокрема - під Дебальцевим.

Більш того, лідер РФ додав, що ВСУ програє "колишнім шахтарям і трактористам". Він філософськи додав, що "життя є життя" і не потрібно на цьому зациклюватися".

"Звичайно, програвати завжди погано, звичайно, це завжди біда для переможеного, особливо якщо програєш вчорашнім шахтарям або вчорашнім трактористам. Але життя є життя, вона точно піде далі. Я б вважав, що не потрібно на цьому зациклюватися", - заявив Путін в європейській столиці Будапешті.

Західні журналісти відзначають в цілому теплий прийом Путіна в Угорщині, а також вважають подібну промову в одній із країни Європи "святкуванням успіху" в українському питанні. Зокрема, кореспондент The Wall Street Journal резюмував посил Путіна в Угорщині наступним чином: "Путін приїхав в Євросоюз, сказав Києву, щоб влада не заважала солдатами здаватися, що програвати складно, але життя є життя".

today's recap: Putin came to the EU, told Kiev let it should its soldiers surrender in Debaltseve, said it's hard to lose but "life is life"

- Paul Sonne (@PaulSonne) 17 лютого 2015


У цій же промові Путін закликав "українські угруповання" в оточенні під Дебальцевим скласти зброю, а Київ - "не заважати" оточеним сили під Дебальцевим відходити.