UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін публічно схвалив діяльність військ «ЛДНР» і розкритикував російське Міноборони

Російські війська все більше покладаються на особовий склад «ДНР» і «ЛНР» як на основні бойові сили, і Кремль, ймовірно, прагне риторично підвищити їхню роль у війні, щоб посилити вербування. 

5 вересня Путін публічно похвалив сили «ДНР» і «ЛНР» (і очорнив російських військових).  5 вересня він заявив, що особовий склад 1-го і 2-го армійських корпусів (збройних сил «ДНР» і «ЛНР») воює на Донбасі краще, ніж професійні російські військові, і натякнув, що він незадоволений роботою російського Міноборони. Про це йдеться в зведенні Інституту дослідження війни.

“Ці коментарі Путіна, ймовірно, мають на меті сприяти вербуванні та формуванню збройних сил у «ДНР» і «ЛНР» і переорієнтувати висвітлення війни в російському медіа-просторі від бойових дій на півдні України”, - припускають воєнні аналітики.

Читайте також: “У “ДНР” нам ще норм було, росіяни ставились до нас як до тварин” — спогади медика з Маріуполя

 Російські війська все більше покладаються на особовий склад «ДНР» і «ЛНР» як на основні бойові сили, і Кремль, ймовірно, прагне риторично підвищити їхню роль у війні, щоб посилити вербування та підвищити моральний дух. Крім того, Путін, ймовірно, прагне підвищити улюблений (і хибний) наратив Кремля щодо свого вторгнення в Україну як спробу «захистити» "ДНР" і "ЛНР", вихваляючи їхні сили.