UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін прагне знищити Україну, а не захопити її частини – Кулеба

За словами глави МЗС України, президент РФ вважає, що Україна не має права на існування.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що метою президента РФ Владіміра Путіна є знищення України, а не захоплення її частин, інформує CNN.

"Його кінцева мета – знищити Україну. Його не цікавлять частини України. Він не зацікавлений навіть тримати під своїм контролем усю країну… хоче провалу ідеї української державності. Це його мета", – наголосив Кулеба.

Глава МЗС відреагував на промову, яку  Путін виголосив перед визнанням "республіками" окупованих частин Донбасу. Кулеба підкреслив, що Путін ненавидить українську державність і вважає, що Україна не має права на існування.

Читайте також: Євросоюз закликає Росію відмовитися від визнання «Л-ДНР» та повернутися за стіл переговорів – заява

Нагадаємо, ввечері 21 лютого президент РФ Владімір Путін підписав указ про визнання незалежності «ДНР» та «ЛНР»та договори з кожною з них щодо співпраці у плані оборони, після чого на територію окупованої частини України вжевідкрито увійшла російська військова техніка. Терористи вимагають «повернути» їм усю територію Донецької та Луганської областей, тож зараз є ризик значного загострення війни на Донбасі.

Детальніше про те, що означає рішення Путіна, читайте у статті Тетяни Силиної «Визнання ЛНР/ДНР»: перемога чи програш Путіна і що це означає для України?»