UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін побоявся нагнітати напруженість у відносинах з НАТО у Чорному морі

Російський ведмідь пішов назад.

Президент країни-агресора Владімір Путін заявив, що немає необхідності нагнітати напруженість у відносинах з НАТО в Чорному морі і відкидає проведення позапланових навчань. Про це повідомляє Reuters.

Путін заявив в інтерв'ю російським медіа, що він відхилив пропозицію міністерства оборони щодо проведення незапланованих військових навчань у Чорному морі у відповідь на морські навчання країн НАТО та України, оскільки він нібито не захотів ескалації напруженості у регіоні.

“Я повинен сказати, що наше Міноборони мало пропозицію провести наші власні позапланові навчання в цих водах. Але я вважаю, що це було б безглуздо і що немає потреби надалі нагнітати напруженість там. Міністерство оборони обмежується супроводом літаків та кораблів НАТО”, — заявив російський диктатор.

У свою чергу, Сполучені Штати заявили, що їхні військові кораблі знаходяться в Чорному морі, щоб зміцнити співпрацю з союзниками по НАТО та Україною в чорноморському регіоні.

Раніше господар Кремля поскаржився Ангелі Меркель, що його турбують навчання США та інших країн НАТО в регіоні Чорного моря. Вони, на його думку, ведуть провокаційну діяльність, яка має дестабілізуючий та негативний характер.

Читайте також: Усі кораблі мають право проходу через Чорне море — посольство США

Путін пропонував подивитися на корабель США у Чорному морі "через приціл" або бінокль.

США та союзники по НАТО дедалі більше переймаються через домінування Росії в Чорному морі після окупації Криму.