UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін не розраховував на таку єдність членів Альянсу - Байден

Президент Сполучених Штатів вважає, що очільник Кремля не розраховував на згуртованість світу та такий супротив українців.

На щорічних зборах у Білому домі Джо Байден висловив захват українськими військовослужбовцями та прокоментував злагоджені дії провідних країн світу у протидії агресії Путіна. Уривок промови президента США опублікував Reuters.

Міністр оборони Ллойд Остін, генерал Марк Міллі, голова Об'єднаного комітету начальників штабів, і високопоставлені воєначальники в середу обговорювали «різні теми», які стосуються національної безпеки країни. Хоча традиційна нарада рідко потрапляла у новини, наразі, на порядку одним з основних питань є війна в Україні, яка загрожує безпековій ситуації європейського континенту на довгі роки.

У вступній промові президент США похвалив стійкість українських військових та заявив, що єдність НАТО шокувала президента Росії.

«Вони більш жорсткі та горді, ніж я думав; я вражений тим, що вони роблять з вашою допомогою», - зазначив Джо Байден. «Я не думаю, що Путін розраховував на те, що це зможе згуртувати нас».

Незабаром очікується, що в США оголосять про ще один пакет військової допомоги для України. Водночас Сполучені Штати ввели нові санкції, націлені на ключовий комерційний банк РФ і мережу з більш ніж 40 фізичних та юридичних осіб.

Нагадаємо, високопосадовці США, України та країн ЄС залишили зустріч G20 під час виступу представників Росії.