UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін нарахував від 1,5 до 5 мільйонів українських мігрантів у Росії

Путін заявив, що в Росії, за офіційними даними, працюють близько 1,5 мільйонів осіб з України, а за неофіційними оцінками їхня кількість сягає 5 мільйонів, тому необхідно покращувати умови перебування на території РФ.

Президент Росії Володимир Путін на зустрічі з президентом України Віктором Януковичем у Москві у вівторок, 17 грудня заявив, що умови для життя і роботи українських громадян в РФ повинні бути комфортними.

"Тільки за офіційними даними у нас близько півтора мільйонів людей працює з України, а так, за різними підрахунками, до п'яти мільйонів осіб. Це значна кількість людей, яким, звичайно, потрібно створювати сприятливі умови для того, щоб вони могли тут вільно жити, працювати, переміщуватися через кордон і допомагати своїм сім'ям, які чекають підтримки вдома", - цитує Путіна прес-служба Кремля.

Президент РФ підкреслив, що гуманітарна співпраця також дуже важлива для двох країн. "Вона дуже важлива для людей, які не просто мають родичів, а у нас таких сімей у Росії і в Україні дуже-дуже багато, але це важливо і для тих, хто працює сьогодні у Росії", - зазначив він.

Нагадаємо, що кількість громадян України, яким заборонено в'їзд до Росії, за останній місяць збільшилася на 5 тисяч і досягла близько 25 тисяч. Про це у вівторок повідомив керівник Федеральної міграційної служби Росії Костянтин Ромодановський.

Всього у 2013 році Федеральна міграційна служба Росії заборонила в'їзд на свою територію для 427 тисяч іноземних громадян. !zn

Читайте також:

Янукович хоче від Путіна взаємовигідного вирішення газового питання

Янукович сподівається поліпшити ситуацію в торгівлі з РФ найближчим часом

Путін сподівається вирішити з Януковичем "чутливі питання"

Яценюк: Якщо Янукович вступить до Митного союзу, то може переїжджати жити до Москви