UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін Макрону: Саміт нормандської четвірки залежить від конкретних кроків України з реалізації Мінська

Господар Кремля знову звинуватив Україну у невиконанні Мінська.

Президент Росії Владімір Путін під час телефонної розмови з французьким колегою Еммануелем Макроном заявив про те, що саме від кроків України щодо реалізації Мінських угод залежить можливість проведення нового саміту в нормандському форматі, повідомляє Кремль.

"Президент Росії наголосив, що від конкретних кроків київської влади щодо реалізації мінського «Комплексу заходів» залежить і можливість проведення нового саміту в «нормандському форматі»", - йдеться у повідомленні адміністрації Путіна.

Вони також обговорили проєкти договорів між Росією та США про гарантії безпеки та угоди щодо заходів безпеки Росії та НАТО.

Перед цим у МЗС РФ виступили проти участі України у переговорах із США та НАТО щодо гарантій безпеки. Москва "не бачить" необхідності участі України в переговорах, які прямо стосуються України. Москва знову загрожує ескалацією, якщо НАТО відправить військових до України.

Читайте також: Гельсінкі, а не Ялта: Путіну замість демонізізації України доведеться мати справу віч-на-віч з українцями – CEPA

Виконання політичної частини мінських домовленостей зруйнує Україну. Детальніше читайте у статті Тетяни Силиної "Трупна отрута «Мінська»: три способи уникнути страти України, яку задумав Путін".