UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін готовий до переговорів з Україною «на високому рівні»

Російська сторона вже висунула власні вимоги щодо порядку денного та переговорного майданчика.

Президент Росії Владімір Путін готовий до переговорів з Україною «на високому рівні», повідомляє CCTV. З такою заявою він виступив за підсумками телефонної розмови з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Напередодні російська армія порушила державний кордон на кількох напрямках і розпочала вторгнення в Україну. Тривають запеклі бої, плани Росії на бліцкриг не справдилися.

Сьогодні президент України Володимир Зеленський звернувся до російського лідера та запропонував  сісти за стіл переговорів. «По всій території України точаться бої. Давайте сідати за стіл переговорів. Щоб зупинити загибель людей», - наголосив Зеленський.

Китайський лідер заявив Путіну, що підтримає врегулювання конфлікту шляхом переговорів. Водночас, у повідомленні не уточнюється, з ким конкретно готовий говорити Путін.

У Кремлі також підтвердили готовність до переговорів. Прессекретар президента РФ Дмітрій Пєсков заявив, що їхньою темою має стати «нейтральний статус України».

«Від самого початку президент Росії Владімір Путін говорив, що метою операції є допомога «ЛНР» та «ДНР», зокрема шляхом демілітаризації та денацифікації України. А це, власне, і є невід'ємним компонентом нейтрального статусу», - цитують Пєскова росЗМІ.

До складу російської делегації увійдуть представники Міноборони, МЗС і адміністрації Кремля. Переговори мають відбутися у Мінську, білоруський диктатор Алєксандр Лукашенко підтвердив готовність надати майданчик для російсько-українських переговорів.

Читайте також: Диктатор Лукашенко заговорив про переговори між Україною та РФ у Мінську

Напередодні ZN.UA з посиланням на джерела в українській спецслужбі повідомляло, що метою нападу є спроба зміни влади в Києві на лояльну проросійську.

Про такий сценарій раніше також попереджали розвідкb Великої Британії та США, серед кандидатур на посаду «прем'єр-міністра» називався проросійський політик Євгєній Мураєв.