UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін доручив помічникам "перезавантажити правлячий режим в Україні" – голова СБУ

Президент РФ розкритикував Владислава Суркова за провал операції по дестабілізації ситуації в Україні.

Президент РФ Володимир Путін у травні доручив своєму помічникові Владиславу Суркову у короткий термін "перезавантажити" правлячий режим в Україні, повідомив глава СБУ Василь Грицак на брифінгу, передає "РБК-Україна".

"За оперативною інформацією, на закритій нараді російського керівництва у травні цього року глава Росії розкритикував свого помічника Суркова за провал операції по дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні", - сказав глава СБУ.

За його інформацією, Путін поставив завдання в короткі терміни досягти так званого перезавантаження правлячого режиму в Україні і місцем для організації провокацій обрав Київ.

Грицак зазначив, що лише протягом тижня з 28 червня по 4 липня Служба безпеки запобігла шістьом спробам російської сторони організувати акції протесту в Києві під посольством Польщі.

За словами Грицака, в адміністрації президента України планувалася провокація, а раніше відбулася спроба захоплення громадської приймальні Генпрокуратури, і як заявив глава СБУ, ці акції організовували куратори з РФ.