UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пшонка пообіцяв, що Тимошенко рано чи пізно доставлять до суду

Генпрокурор не виключає, що незабаром держзвинувачення звернеться до суду, а суд повинен буде ухвалити рішення, щоб Тимошенко була доставлена до суду.

Генеральна прокуратура України розглядає можливість звернення до суду щодо примусової доставки екс-прем'єра України Юлії Тимошенко на судове засідання у справі про зловживання корпорації ЄЕСУ.

"Тимошенко повинна бути представлена перед судом, тому в частині її хвороби є висновок судової медичної експертизи про те, що вона може співпрацювати зі слідством і судом. Є висновок кваліфікованої комісії МОЗ, де написано, що вона пройшла курс лікування, і підлягає виписці, тому прийде час, і, не виключено, що держзвинувачення поставить перед судом, а суд повинен винести рішення в частині того, щоб Тимошенко була доставлена в суд і стала учасником судового процесу", - заявив генпрокурор України Віктор Пшонка.

Крім того, він додав, що навіть у разі, якщо Тимошенко не буде доставлена до суду, судове рішення буде прийнято.

"Тимошенко ушістнадцяте відмовляється від появи на судовому засіданні у Харкові... знайдіть мені, в якому законі прописано, що якщо Тимошенко не хоче йти до суду, судового рішення не повинно бути? Ні, воно має бути, і буде. Не сьогодні, завтра, але рішення повинно бути", - заявив генпрокурор.

Він також додав, що інші кримінальні справи, які в даний час розслідуються щодо Тимошенко, близькі до того, щоб бути переданими на розгляд до судів.

"Є кримінальні справи, які розслідуються, і вони на стадії завершення. Вони також будуть направлені до суду", - заявив Пшонка.

Нагадаємо, попереднє засідання у справі відбулося 19 квітня 2012 року без Тимошенко. Відтоді суд неодноразово відкладав початок розгляду справи по суті у зв'язку з тим, що Тимошенко відмовлялася брати участь у засіданні через стан здоров'я, навіть в режимі відеоконференції.

У вівторок суддя Костянтин Садовський знову відклав розгляд справи через відсутність Тимошенко до 21 травня. !zn

Читайте також:

Прокурор у справі ЄЕСУ попросила Європу дати оцінку "лицемірній" Тимошенко

Луценко вважає помилування Тимошенко цілком реальним, але вирішувати Януковичу

Захисник Тимошенко отримав стягнення за порушення адвокатської етики