UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пшонка назвав причетних до провокацій і закликів до повалення влади

За словами Пшонки, на території України діють члени радикальних угруповань під виглядом різних громадських організацій, в тому числі спортивного спрямування.

Члени радикальних угруповань причетні до закликів до повалення влади в Україні, заявив генеральний прокурор Віктор Пшонка.

"Аналіз матеріалів розслідування свідчить про те, що до різних провокацій і правопорушень причетні члени радикальних угруповань, які вже тривалий час діють під виглядом різних громадських організацій, в тому числі спортивного спрямування. Вони вирізняються потужним фінансуванням, згуртованістю і веденням ідеологічної роботи з поширення націоналізму і розпалювання міжнаціональної ворожнечі", - сказав він.

Пшонка підкреслив, що СБУ розслідує два кримінальні провадження за статтею 109 Кримінального кодексу (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Нагадаємо, у ніч на 30 листопада співробітники "Беркуту" жорстоко розігнали мітинг прихильників євроінтеграції. 1 грудня на знак протесту проти дій силовиків та політики влади на вулиці Києва вийшли близько 500 тисяч протестувальників. На Банковій біля адміністрації президента силовики розігнали провокаторів конфлікту, в результаті чого постраждали мирні учасники Євромайдану і близько 50 журналістів. !zn