UA / RU
Підтримати ZN.ua

Провокатори намагалися влаштувати бійку під час пікету будинку Порошенка

Учасники маршу за імпічмент приїхали в Козин.

Учасники маршу за імпічмент, організованого партією Міхеїла Саакашвілі "Рух нових сил", у неділю, 18 березня, здійснили автопробіг до будинку президента Петра Порошенка в Козині під Києвом.

Активісти били в бочки, скандували "Ганьба!", "Відставка!". Біля будинку президента і на вулицях селища розміщені кордони правоохоронців.

У політраді "Руху" анонсували безстрокову акцію "Гуркіт народного гніву" з вимогами відставки президента, створення антикорупційного суду, скасування депутатської недоторканності та реформування виборчої системи.

Неподалік від будинку президента протестувальників зустріла група молодих людей спортивної зовнішності. Молодики намагалися спровокувати конфлікт: вони штовхали людей, перешкоджали руху протестувальників, які рухалися до будинку президента.

Одного з учасників акції протесту "тітушки" побили в присутності поліції. Правоохоронці проігнорували вчинене правопорушення.

Як повідомлялося, 18 березня в Києві відбувся черговий марш, організований "Рухом нових сил" Михеїла Саакашвілі. Його учасники вийшли на вулиці з вимогами відставки президента Петра Порошенка.

Пыд час мітингу учасники акції розбирали металеві конструкції з символікою та інформаційними стендами, присвяченими четвертій річниці окупації Криму Росією, що були встановлені на Майлані Незалежності кількома днями раніше. В "Русі нових сил" заявили, що установкою цих конструкцій влада намагалася перешкодити зібратися протестувальникам.

У поліції повідомили про затримання двох активістів, які брали участь у розборі конструкції, і пообіцяли дати юридичну оцінку діям інших в рамках кримінального провадження щодо ст. 365 Кримінального кодексу (самоправство).

Після завершення маршу в Києві активісти вирушили до Козину, де роташувається будинок президента Порошенка.