UA / RU
Підтримати ZN.ua

Проти Ставицького порушено справу навіть в Ізраїлі - ЗМІ

Ізраїльське видання повідомило, що в новій країні проживання побіжного українського екс-міністра розслідують законність отримання ним громадянства.

Екс-міністр енергетики України Едуард Ставицький для в'їзду в країну підкупив урядовців ізраїльського МВС для отримання візи, а потім не менш незаконним шляхом отримав ізраїльське громадянство.

Ізраїльський приватний детектив Ріхард Бен Хаїм також стверджує, що за даними фактами в Ізраїлі проводиться розслідування відносно побіжного екс-міністра, передає The Times of Israel.

Зокрема, видання підкреслює, що Ставицький не мав права на отримання громадянства Ізраїлю, оскільки закон забороняє давати його людям, щодо яких ведеться кримінальне переслідування або розшукуваних на батьківщині.

Бен Хаїм додає, що, крім Ставицького, ізраїльські слідчі проводять розслідування проти ще одного колишнього українського чиновника - Юрія Борисова, наближеного до олігарха Дмитра Фірташа.

20 листопада екс-журналіст "Української правди" Сергій Лещенко повідомив, що Ставицький, який втік в Ізраїль, став Розенбергом.

ZN.UA ще 4 липня за власними джерелами з'ясувало, що колишній глава Міненерго Ставицький отримав ізраїльське громадянство.

Сам же Ставицький оголошений в міжнародний розшук.