UA / RU
Підтримати ZN.ua

Проросійський президент Хорватії заявив, що Крим ніколи не стане частиною України

Він порівняв анексію півострова Росією з відділенням Косово від Сербії.

Президент Хорватії Зоран Міланович вважає, що Україна більше ніколи не зможе контролювати Кримський півострів, нібито у зв’язку з тим, що світ "анексував Косово" у Сербії. Про це він заявив під час спілкування з журналістами, пише RTS.

"Ми анексували Косово. Ми і міжнародне співтовариство. Його забрали у Сербії. Хто це зробив, як не ми? Ми визнали Косово? Це не анексія, а узурпація. Як це називається? Вилучення. Те саме стосується Криму – Крим ніколи більше не буде українським", – зазначив Міланович.

При цьому політик підтвердив свої слова посиланням на “провідних німецьких генералів”, які начебто мають таку ж саму думку.

Читайте також: Одіозний президент Хорватії не підтримав навчання ЗСУ в країні, знайшовши одразу кілька причин

Крім того, президент Хорватії висловив припущення, що через поразки у війні проти України Росія може в кінцевому підсумку вдатися до використання ядерної зброї. Міланович вважає рішення РФ про початок війни невдалим у зв’язку з "нестачею солдатів".

"Це було погане рішення Росії, тому що вони думали, що українська влада впаде. Ми все глибше й глибше поринаємо в конфлікт із супердержавою. Знаєте, як вони в результаті відреагують на поразку у війні? Так, що в кінцевому підсумку використають ядерну зброю", – додав він, наголосивши, що "намагається відкрити очі іншим".

Нагадаємо, восени хорватський уряд схвалив навчання українських військових на своїй території, хоча президент Зоран Міланович був проти. Лідер держави у відповідь запропонував прем’єр-міністру Андрею Пленковичу самому їхати воювати в Україну.