UA / RU
Підтримати ZN.ua

Профільний комітет Ради рекомендував провести місцеві вибори 25 жовтня

Комітет схвалив відповідну постанову.

Парламентський комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування та містобудування рекомендував Верховній Раді прийняти постанову №3809 "Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році (25 жовтня 2020р)". Документ передбачає, що місцеві вибори в Україні будуть проводитися 25 жовтня 2020 року.

У тексті проекту постанови йдеться про те, що вибори в включеному Криму і окремих районах Донецької і Луганської області не будуть призначатися і проводитися. У документі також зазначено, що вибори на окупованих територіях можливі тільки після виведення всіх незаконних збройних формувань, російсько-окупаційних військ і техніки. Також умовою для проведення виборів на тимчасово окупованій території є відновлення конституційного ладу і правопорядку на тимчасово окупованих територіях України.

У зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ і міст Донецької і Луганської областей, вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад також не призначаються і не проводяться.

Читайте також: Секретар РНБО Данілов не бачить передумов для проведення виборів у Донбасі

Раніше в профільний комітет Ради затвердив бюлетень для голосування на місцевих виборах в Україні за відкритими списками. Тепер в бюлетені на місцевих виборах необхідно вказати не тільки партію, якій симпатизує громадянин, але і рядом в трафарет внести номер того чи іншого кандидата від цієї політичної сили.

У свою чергу глава парламенту Дмитро Разумков заявив про те, що зараз влада не бачить причин для скасування місцевих виборів. Він підкреслив, що уряд вже виділив частину грошей на їх проведення.