UA / RU
Підтримати ZN.ua

Призначено голову Держетнополітики

У конкурсі на посаду нова очільниця посіла третє місце.

Уряд призначив головою Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Олену Богдан, у конкурсі на цю посаду вона посіла третє місце.

"Призначити Богдан Олену Володимирівну головою Державної служби України з етнополітики та свободи совісті з дати початку фактичного виконання нею посадових обов'язків строком на п'ять років з оплатою праці відповідно до законодавства", - йдеться у розпорядженні № 171-р від 26 лютого.

Випробувальний термін для очільниці Держетнополітики – три місяці.

Конкурс проводила комісія з питань вищого корпусу державної служби, нагадує LB.ua. Перемогу дістав ексголова Департаменту у справах релігій та національностей Мінкульту Андрій Юраш, друге місце посів ексочільник Державного комітету у справах національностей і релігій Юрій Решетніков. Олена Богдан посіла третє місце.

Попри це, міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський рекомендував уряду призначити головою Держетнополітики саме Богдан.

Як повідомлялося, рішення про створення в Україні Державної служби з етнополітики та свободи совісті Кабмін ухвалив на засіданні 12 червня 2019 року. Діяльність центрального органу виконавчої влади координує уряд через Міністерство культури, молоді та спорту.