UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президентка ЄС Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва з візитом

У неї заплановано низку зустрічей із керівництвом держави.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн прибула у вівторок вранці, 9 травня, із візитом до Києва. Про це вона сама повідомила у себе в Twitter.

«Приємно повернутися в Київ. Де цінності, які ми цінуємо, захищаються щодня. Тож це таке доречне місце для святкування Дня Європи», - написала вона.

Також президентка Єврокомісії додала, що вітає рішення президента Володимира Зеленського про встановлення 9 травня Днем Європи також і в Україні

Очікується, що під час візиту Урсула фон дер Ляєн обговорить із керівництвом держави всі аспекти відносин між ЄС і Україною, в тому числі і в контексті процесу розширення ЄС. При цьому на разі Єврокомісія не має наміру надавати деталі щодо оцінки прогресу України на цьому шляху.

Читайте також: Поліція Берліна розслідує витік інформації про візит Зеленського до Німеччини

Президент Володимир Зеленський напередодні підписав указ, згідно з яким 9 травня Україна відзначатиме День Європи, як це прийнято у інших державах континенту. Також він подав до парламенту законопроект про перенесення відзначення перемоги у Другій світовій війні на 8 травня.