UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президенти України та Румунії обговорили безпекову ситуацію у Чорному морі

Зеленський ознайомив співрозмовника з ініціативами України.

Президенти України Володимир Зеленський та Румунії Клаус Йоханніс обговорили телефоном ситуацію з безпекою в Чорному морі та практичні ініціативи України, спрямовані на зміцнення співпраці з країнами-партнерами у цьому регіоні. Про це повідомляє у вівторок, 1 лютого, прес-служба Офісу президента.

"Володимир Зеленський ознайомив співрозмовника з актуальною ситуацією щодо безпеки на Донбасі, у тимчасово окупованому Криму, а також вздовж державного кордону України. Президенти обговорили безпечну ситуацію у Чорному морі та практичні ініціативи нашої країни, спрямовані на зміцнення співпраці з країнами-партнерами у цьому регіоні ", - йдеться у повідомленні.

Президенти також обмінялися думками щодо реалізації Україною стратегії євроінтеграції. Зеленський наголосив на важливості надання європейської перспективи Україні та висловив надію на підтримку з боку Румунії.

Зазначимо, раніше голова МЗС Дмитро Кулеба заявляв про те, що Україна є частиною важливих транспортних коридорів, тому в МЗС постійно працюють над залученням інвесторів, відкриттям нових інфраструктурних можливостей для України, новими бізнес-проектами та побудовою транзитних коридорів.