UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Польщі попросив Україну обрати між Євросоюзом та Митним союзом

Польща може допомагати Україні, переконувати західний світ, що треба країні надати можливість євроінтеграції, але Україні потрібно зробити вибір між Митним союзом і Європейським союзом, заявив президент Польщі. Реалізувати два сценарії неможливо.

Польща продовжує переконувати Європу в доцільності надання Україні можливості приєднатися до європейської спільноти, але Україні потрібно зробити вибір між Митним союзом і Європейським союзом, заявив президент Польщі Броніслав Коморовський.

"Треба зробити вибір (між Митним союзом і Європейським союзом) і такий вибір робить Україна. Польща може тільки допомагати. Польща також може переконувати західний світ, Європейський союз, що треба Україні таку можливість надати і, власне, таким чином ми і діємо", - сказав Коморовський журналістам після закінчення двосторонніх переговорів з президентом України Віктором Януковичем у четвер в Києві.

Відповідаючи на питання про те, який з двох сценаріїв найбільш прийнятний для України - членство в Митному союзі або в Європейському Союзі, - він відзначив неможливість одночасної їхньої реалізації. "Неможливим є те, щоб ці два сценарії реалізувати одночасно, паралельно", - сказав Коморовський.

Нагадаємо, 15 вересня заступник голови уряду Росії Аркадій Дворкович заявив, що якщо Київ хоче більш низьких цін на газ, заснованих на базі політичного партнерства, йому варто було б подумати про можливий вступ до Митного союзу. !zn

Читайте також:

У Євросоюзі заявили про початок персональної ізоляції Януковича

Єврокомісар назвав умови для проведення саміту Україна-ЄС

Євросоюз не бачить передумов для підписання угоди про асоціацію з Україною

Росія заманює Україну в Торговий союз заради вигідних газових відносин

Азаров готовий співпрацювати з Митним союзом