UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Зеленський затвердив структуру РНБО

Відповідний указ опублікований на сайті Президента

У відповідності з пунктом 18 частини першої статті 106 Конституції України та Закону України "Про Раду національної безпеки і оборони України" президент Володимир Зеленський затвердив структуру Апарату Ради нацбезпеки і оборони України. Відповідний указ опублікований на сайті Президента у п'ятницю, 18 жовтня.

Указом №764/2019 затверджена наступна структура РНБО:

Тепер завдання керівництва РНБО - привести штатний розпис у відповідність до указу.

Як відомо, Олександр Данилюк написав заяву про звільнення з посади секретаря РНБО перед початком робочого візиту Володимира Зеленського до США для участі у 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. 30 вересня президент звільнив секретаря РНБО.

ЗМІ повідомляли про те, що таке рішення Данилюк прийняв через спроби голови Офісу президента Андрія Богдана впливати на рішення РНБО. Другою причиною відставки Данилюка нібито стало бажання олігарха Ігоря Коломойського отримати компенсацію за націоналізацію "Приватбанку".

Президент Володимир Зеленський вважає, що Олександр Данилюк написав заяву про відставку не тільки через свою позицію щодо Приватбанку і заявив, що він хотів очолити Кабінет міністрів.